DET DER VIRKER

Asiatisk vegetarsalat – nem og lækker opskrift

Salater | 22. februar 2016 | Af

1k_red_569

 

Denne salat er jeg vild med af flere grunde. For og fremmest fordi den smager helt vidunderligt og er fulde af sunde sager og giver et helt, velafbalanceret måltid med alle næringsstofferne. Det er sådan en, der har masser at tygge på, så man kaster den ikke bare i hovedet på fem minutter. Især ikke en portion i min størrelse.

Jeg prøver hele tiden at udvikle nye salater – og helst så grove, smagfulde og mættende som muligt. Gerne af den slags, der kan så alene.

Som den flittige læser ved, så er jeg fuldstændig tosset med det asiatiske køkken. De kan virkelig nogle tricks med smagsnuancerne.

Og så prøver jeg at skære lidt ned på kødindtaget. Ikke med henblik på at blive vegetar – men der er mange gode grunde til at spise mindre kød. Både for vores egen og klodens sundhed og forventede levetid. Det går jeg i detaljer med i et andet indlæg om kommer nu i stedet til sagen. Men lad mig bare lige indskyde, at man så rigeligt kan få sit proteinbehov dækket uden kød. Her med blandt andet edamamebønner og bønnepasta.

 

Da jeg lavede bogen DET DER VIRKER, havde jeg en del diskussioner med (den vildt dygtige) fotograf og madstylist om, hvor meget mad der skulle på tallerkenerne. Rent æstetisk var det åbenbart pænest med meget lidt mad og mange gange protesterede jeg og sagde, at det der er der da INGEN, der kan blive mæt af! Her kan du se, hvordan en tallerken ser ud, når jeg har fyldt den, så jeg kan blive mæt. Undskyld, Anders!

2k_red_569

Asiatisk vegetarsalat
Serveringer 2
Skriv en anmeldelse
Print
Total tid
30 min
Total tid
30 min
Ingredienser
 1. 1 bundt palmekål i fine strimler
 2. 2 gulerødder i juilenne (meget tynde skiver)
 3. 200 gram edamamebønner
 4. 1 rødløg i tynde skiver
 5. 2 fed hvidløg
 6. 2 cm ingefær, hakket fint
 7. 1 lille rød chili
 8. 200 gram bønnespirer
 9. 150 gram bønnepasta (nudler)
 10. 3 spsk peanuts
 11. 3 spsk olivenolie
 12. Kokosolie til stegning
 13. 1/2 tsk Havsalt
 14. 1 håndfuld frisk koriander
Vejledning
 1. Kog bønnepastaen efter anvisningen på pakken
 2. Svits gulerødder, løg, hvidløg, chili og ingefær i kokosolie i ca 4 minutter. Vend pastaen i og drys med salt
 3. Arranger palmekål og bønnespirer på tallerkenerne, og vend lidt olivenolie i
 4. Fordel pastaen og de stegte grøntsager over kål og spirer
 5. Drys med peanuts og koriander
Noter
 1. Jeg bruger frosne edamamebønner fra Urtekram
http://detdervirker.nu/

Kommentarer

 1. Efterlad et svar

  Susanne Østergaard Olsen
  23. februar 2016

  Hej, det lyder som en lækker salat, som jeg gerne vil prøve. Du anfører, at du bruger frosne edamamebønner, er det i stedet for bønnespirer, synes ikke, de indgår i opskriften, eller overser jeg noget?

  • Efterlad et svar

   Lene Rode
   23. februar 2016

   Hej Susanne,
   Ups! Godt du var vaks! Jeg havde helt glemt at skrive dem i opskriften. Det er rettet nu 🙂

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

 • Simpel sundhed, der virker
 • Hør mere om mine foredrag eller book nu
 • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her