DET DER VIRKER

Den ultimative luksus hotdog med asiatisk twist

Hovedretter | 29. november 2013 | Af

Hot Dogs

Den her har jeg fantaseret om i over tre måneder. Jeg har kunnet smage den – selvom jeg aldrig havde smagt den i virkeligheden. Den har været The One That Got Away. Og nu er den her og lever fuldt ud op til mine hede drømme.

Ser du: I august var jeg på Skanderborg Festival. Det var den aften, hvor Prince spillede. En magisk koncert hvorfra jeg fandt Purple Rain (well, lilla konfetti, men alligevel) i bh’en næste morgen. Inden Prince gik på, havde jeg set en bod, der solgte hotdogs med special-pølser, wasabi-mayo, svampe-relish, syltede  og tangsalat. Og jeg syntes, det lød så fuldstændig fantastisk og vidste, at så snart koncerten sluttede, skulle sådan en være min natmad. Og det lykkedes min veninde og mig at orme os godt ned foran til en virkelig god plads med udsigt til den lille, funky prins. Men oh, gru! Da vi kom tilbage, var hotdog-boden LUKKET!

Jeg græd næsten. Og lige siden har jeg fantaseret om den hotdog. Som altså var en festival-gimmick og ikke har kunnet købes noget sted siden. Og så måtte jeg jo selv gøre forsøget.

Nu ved jeg jo overhovedet ikke, hvordan originalen smagte. Eller så ud. Den lød bare helt vidunderlig. Derfor ved jeg jo heller ikke, om min smager tilnærmelsesvis ligesådan. Jeg ved bare, at min er fuldstændig vild og tosset god. Så er det sagt.

Og den ser sådan her ud:

Den bageste er med oksepølse, den forreste med kyllingepølse. Begge økologiske.

Den ultimative luksus hotdog med asiatisk twist

(4 personer)

Gode økologiske okse og/eller kyllingepølser (fra slagteren, Løgismose eller lignende)

1 pakke fuldkornspølsebrød (ja, med gluten! Vildt!)

1 god ketchup – jeg bruger Nicolas Vahés Ketchup Deluxe med ginger & lemon – uhm!

1 pakke tangsalat – fås hos fiskehandleren og i asiatiske butikker

 

Wasabi-mayo

4 æggeblommer

ca 1 dl olivenolie

1 tsk citronsaft

1 tsk wasabi

1 nip havsalt

Pisk æggeblommerne lyse med salt. Tilsæt olien i en tynd stråle, til du har den konsistens, du vil have. Rør citronsaft og wasabi i.

 

Svampe-relish

50 gram svampe (kantareller eller brune champignons)

1/2 dl balsamico

1 tsk kokosolie

Havsalt & peber

Hak svampene meget fint fx i foodprocessor. Rist dem i kokosolie og hæld balsamico ved. Skru ned og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.

 

Syltede rødløg

1 stort rødløg

1 dl eddike

1 spsk agavesirup

Havsalt & peber

Hak løget ret fint. Kog eddike og sirup op og tilsæt salt og peber. Hæld blandingen over løgene og lad trække et par timer.

 

 Ingredienser 569

Byg nu din verdensmester-hotdog med alle lækkerierne. Den er særlig god dagen efter en julefrokost. Og du kan med fordel lave alt klar dagen før, så du bare skal bygge og spise.

Kommentarer

  1. Gratis e-bog med funktionel, sund, nem og lækker mad | Chocolate & Spinach - […] med. Og hav en dejlig weekend. Jeg skal til julefrokost i morgen og har købt ind, så jeg kan…

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

  • Simpel sundhed, der virker
  • Hør mere om mine foredrag eller book nu
  • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her