DET DER VIRKER

Grøn æggechai

Morgenmad | 28. november 2014 | Af

chaite-oppe

Lidt mærkeligt – men forbavsende godt. Prøv selv!

Hvis du er til LCHF (Low Carb High Fat), har du nok allerede hørt om fænomenet æggelatte. Hvilket groft sagt er kaffe pisket med et råt æg og en klat smør. En morgenmad, som mange LCHF-fans sværger til for tiden.

Fordi ægge-kaffelatten allerede er lavet, og fordi jeg ikke kan lide kaffe, giver det ikke mening, at jeg laver sådan en. I stedet har jeg leget med en grøn chai æggelatte. Og den smager ikke bare ok, men virkelig godt. Jamen, det gør den!

Lyder det mærkeligt? Det er det også. Lidt. Men faktisk ikke spor tosset. Det er en glimrende forbrændings-booster (på grund af koffein og protein) og blodsukkerstabilisator (takket være fedt og protein).

Men mætter det? Ja, det er næsten det mest mærkelige. For det lyder ikke som noget, man kan blive mæt af, vel? Men det kan man faktisk godt. Og især for mennesker, som ikke har den store appetit om morgenen (det er så ikke mig, men jeg kan lide den alligevel), er den et godt bud.

Forleden testede jeg den som morgenmad lige før en hård spinningtime. Under sådan en, kan man godt blive utilpas, hvis man har spist lige inden – og samtidig har man brug for energi på cyklen. For mig fungerede det super. Men husk selvfølgelig at fylde kulhydrat og protein på umiddelbart efter.

Jeg ved godt, at latte er italiensk for mælk, og at det derfor teknisk set er noget vrøvl at kalde den det. Så lad os bare kalde den:

Grøn æggechai
Serveringer 1
Skriv en anmeldelse
Print
Forberedelsestid
2 min
Tilberedelsestid
2 min
Forberedelsestid
2 min
Tilberedelsestid
2 min
Ingredienser
 1. 1 brev stærk grøn te (Acti Green eller Gunpowder – fås i helsekostbutikker)
 2. 1 øko-æg
 3. 4 dl kogende vand
 4. 1 tsk smør
 5. 1 tsk kokosolie
 6. 1/2 tsk lakridspulver
 7. 1/2 tsk vaniljepulver
 8. 1/2 tsk kanel
Vejledning
 1. Smelt smør og kokosolie. Put æg, krydderier, te og fedtstof i blenderen. Tilsæt kogende vand, og kør ca 30 sekunder. Drys evt lidt kakao eller kanel på toppen, og så er der serveret!
http://detdervirker.nu/

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

 • Simpel sundhed, der virker
 • Hør mere om mine foredrag eller book nu
 • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her