DET DER VIRKER

Kokosolie – nu også udvortes

nyheder, Sundhed | 2. februar 2017 | Af

IMG_7329

Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret glad for lækre sager – også på badeværelset. Og gerne i pæn indpakning. Men nogle gange er less virkelig more, og så må man gå på kompromis med det fancy ydre.

Jeg har hørt alle lovprisningerne om kokosolie som alt fra bodylotion til tandpasta. Og deodorant! Den troede jeg ikke på, selvom jeg godt ved, at den er både antibakteriel og svampedræbende. Nå, men jeg fik det aldrig lige prøvet – før nu. For en uge siden købte jeg et af de små glas (ca halv størrelse) kokosolie til mit badeværelsesskab, og så startede jeg fra en ende af.

Først brugte jeg det som ansigtsrens og makeup-fjerner, og her må jeg sige, at det da simpelthen er den bedste af slagsen, jeg nogensinde har prøvet. Selv vandfast mascara forsvinder så let som ingenting, den svider ikke i øjnene, og huden er blød og lækker bagefter – ikke stram og tør, som min ellers bliver af de fleste renseprodukter. Det er så meget en vinder! 

Helt begejstret gik jeg videre til at smøre hele kroppen ind i kokosolie. Det kan man godt, og huden bliver dejlig blød. Men den tager lidt tid om at trænge ind, så man skal lige vente 10-15 minutter med at tage tøj på. Hvilket jeg ret sjældent har tid til. Så jeg vil nok nøjes med at bruge den på tørre knæ og albuer.

Den helt store udfordring var det med deodoranten. Det er mit ømme punkt, for jeg vil jo gerne være øko to the bone. Men alle de deo’er, jeg har prøvet uden aluminium, har ikke virket for mig. Og jeg er altså ret hys lige på det punkt. Jeg gider bare ikke lugte af sved – eller have plamager under armene. Og helt ærligt troede jeg ikke på, at kokosolien kunne gøre tricket. Første dag gik jeg lettere febrilsk rundt og sniffede mig selv i armhulerne hele dagen. Og jeg var ret paf over at erkende, at der absolut ingen lugt var. Nada! Heller ikke efter en sveddryppende spinningtime. Det er ret vildt. Jeg ved, at nogen blander natron og æteriske olier i kokosolien for at få ekstra antilugt og duft. Det har jeg ikke prøvet, og den virker altså alligevel. Bare lige en mængde på størrelse med en pegefingernegl, og så smøre det i armhulerne. Her var jeg lidt nervøs for, om det ville lave fedtpletter på tøjet, men det gør det ikke.

Nogle sværger til kokosolie som hårkur eller hårolie til spidserne. Men så skal man altså gå rundt med Sahara på hovedet efter min mening. Mit hår klasker i hvert fald helt sammen af det, og det tog adskillige hårvaske at få den ud. Det gør jeg ikke igen.

Næste forsøg må blive tandpasta. Det lyder umiddelbart som en lidt fedtet affære, men det er forsøget værd.

Og på grund af den svampedræbende og antibakterielle effekt, skulle kokosolie være fantastisk til sår, forbrændinger og solskoldninger. Jeg har ikke lige haft nogen af delene for nylig, men skulle det ske, skal det da have et skud.

– Går man så rundt og lugter af et eksotisk miks af Bounty og Hawaiian Tropic?, tænker du måske. Det synes jeg overhovedet ikke. Kokosduften forsvinder på få minutter. Men er du slet ikke til den, kan man jo også få kokosolie uden duft.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

  • Simpel sundhed, der virker
  • Hør mere om mine foredrag eller book nu
  • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her