DET DER VIRKER

Gear, grej og lækkerier – Mine 10 yndlingsting lige nu

Udstyr | 18. januar 2016 | Af

Det er bare ting.

Jo, vist. Men visse små ting, grej og udstyr kan altså godt gøre en iskold vinterdag lidt sjovere.

Fx er det bare mere motiverende at komme ud at løbe i lækkert løbetøj. Og sjovere at lave mad med godt grej og lækre råvarer.

Sådan er det.

Og nu skal du møde 10 af mine yndlingsting lige nu.

 1. suunto-ambit3-sport-hr-8104-355761-vPå en absolut førsteplads findes mit nye sportsur. Indtil for ganske nylig havde jeg et Garmin 310. Det fungerede ok, selvom gps’en nogle gange svigtede, og det ikke var så godt til svømning. Og så var det orange og firkantet, så det røg altid af, så snart jeg var færdig med at træne. Så det var lidt af en åbenbaring da denne baby dukkede op: Suunto Ambit3 Sport Saphire HR. IMG_2004Først faldt jeg bare helt banalt for, hvor uforskammet pænt det er. Som i – det er sportsuret, jeg aldrig tager af. Eller jo, måske til festkjoler, men ellers går det til alt! (Og seriøst, hvor dekadent er det lige med rose gold?)
  Men det er bare det æstetiske. Dertil kommer, at det finder gps-signal på ingen tid, er super-præcist – også inde i svømmehallen. Og så kan det guide mig gennem intervaltræning, måle min søvn og restitution – og sågar forbindes med min Iphone, så jeg får sms’er, Facebook-opdateringer og alt mulig andet gejl på det. Det har jeg dog slået fra, da jeg jo forsøger at være mest muligt off-line. Og jo, det er lidt stort, når man er udstyret med håndled i str 8 år. Men jeg ELSKER det ur! Du finder det her.
 2. Skærmbillede 2016-01-18 kl. 11.01.36Jeg er sådan en, der sjældent bruger anden make-up end mascara. Til gengæld går jeg ret meget op i pæn hud – som jo så gør, at man ikke behøver dække den med alt mulig polyfilla 😉 Pæn hud kommer selvfølgelig primært indefra ved hjælp af sund kost, D-vitamin, fiskeolie og masser af vand, søvn og frisk luft. Men også lidt udefra…. De sidste cirka 10 år har jeg brugt det danske brand Beauté Pacifique, som er udviklet af hudlæger, baseret på A-vitamin og fri for parabener og skidt. Og så er det mig bekendt det eneste brand, der har dokumenteret nogen som helst effekt. Jeg bruger Super3 Booster om natten, Creme Metamorfique om dagen og desuden Submersive Serum Paradoxe (vinder af Danish Beauty Awards) og Créme Metamorfique øjencreme. Og Lait Demaquillant Soyeux Peaux Seches til at rense med.  Skærmbillede 2016-01-18 kl. 10.21.50
 3. Når det er koldt og mørkt, og jeg har travlt, kan det være ekstra svært at komme afsted til træning. Her er det, hjemmetræning redder mig igen og igen. Med min TRX og mine kettlebells kan jeg på en halv time få superhård og effektiv træning af hele kroppen. Og ofte kan jeg lokke mine børn til at være med. Op med musikken, og så kører det. Det er hverdag, der virker.
 4. Det er ingen hemmelighed, at chokolade er mit Drug Of Choice. Jeg ville være alvorligt på spanden uden. Men skal ikke være en hvilken som helst chokolade. Jeg har smagt mig (tappert og i den gode public service-sags tjeneste) igennem en del. Og jeg kan helt ærligt – og desværre ude at have aktier i foretagendet – sige, at den bedste chokolade i hele verden er Änglamarks 85% chokolade. IMG_2067-1Den er økologisk og fairtrade, og koster sølle 16,95 kr. Jeg siger ikke, hvor mange plader, jeg spiser på en uge, men det er ikke småting. Især ikke her om vinteren.
 5. Det er en hård nyser at komme ud at løbe lige nu. Især for et sommerbarn som mig. Jeg skal ærligt indrømme, at når der ligger sne og is, springer jeg over. Jeg bliver aldrig pig-sko-typen, der forsager al slags vejr. Men på nogenlunde tørre fortorve som nu, er der ingen undskylding. Men det kræver virkelig varmt tøj. Uld inderst, tights med ekstra polstring, vindavisende jakke og hue og vanter. Så kan man faktisk godt. (PS: Du får 20% på det hele her)
 6. Og når vi nu er ved vinterløb, så er der jo yderligere den hage, at det bliver sent lyst og tidligt mørkt. Som selvstændig med kontor hjemme har jeg den fordel, at jeg som regel kan løbe, mens det er lyst. Men nogle gange går den ikke. Og så skal man jo bruge refleksvest. Som typisk er grim. Og i vejen. Med mindre man har været så heldig at finde denne fikse sag.3_800_2 Den hedder Tuvizo og er egentlig ikke en vest, men nærmere en slags sele. Men det snedige er, at man ikke mærker den, og den ikke hænger og dasker. Og som du kan se, fås den også i børnestørrelse…                                                                                                                                                                                             
 7. IMG_2038Man skal drikke masser af vand, det ved vi alt om. Det skal bare ikke være af plastikflasker, for så får vi ikke bare vand, men også en skræmmende mængde hormonforstyrrende kemikalier (bisphenol A). Det kan du læse mere om her. Men hvordan tager man så vand med sig på farten – og hvad giver man ungerne med i skole?IMG_2071
  Det kan virkelig være en udfordring. Flaskerne fra Retap er lavet af borosilikat-glas, som tåler store temperaturudsving (dvs fx varm te), og er meget robust. Det er smart. Både til børn og voksne.
 8. IMG_2064Varmt tøj er ikke helt nok disse dage. Der skal også varme drikke til. Jeg drikker ikke kaffe (det er ikke en sundhedsgrille – jeg kan bare ikke lide det), så for mig ryger der rå mængder te ned. Og for at være på den sikre side har jeg altid et par breve af mine yndlingsteer med mig i min pung. Acti Green grøn te
  og diverse fra Pukka – så ved jeg, at jeg altid kan få god te.
 9. Apropos te, så smager den bare bedre, når man drikker den af pæne kopper. Skærmbillede 2016-01-18 kl. 10.18.30Skærmbillede 2016-01-22 kl. 09.30.57Som man nok kan se af mine madbilleder, så har jeg en stærk forkærlighed for House Doctor. Og kopperne her er både hyggelige, pæne og gode at drikke af. Mit næste køkken-køb bliver nok det noget så smukke bestik
  med titaniumguldbelægning. Pænt!
 10. Pænt er også potter og pander i kobber fra Blomsterberg.mette-blomsterberg-kobber-gryde-3-l
  Så pæne faktisk, at man godt kan sætte dem på bordet uden at det ser sjusket ud. Bare fordi det er hverdag, må det jo godt se pænt ud. (Og pssst: Dem får du 25% på lige nu – lige her)

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

 • Simpel sundhed, der virker
 • Hør mere om mine foredrag eller book nu
 • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her