DET DER VIRKER

Det nemme liv med måltidskasser

nyheder | 29. marts 2017 | Af

Planlægningen er klaret, madplanen er klaret, indkøbene er klaret. Det eneste, man skal er at finde tingene frem en halv time før spisetid og lave dejlig mad efter medfølgende opskrift. 

Sådan er det, når man får måltidskasser leveret til døren.

Jeg elsker det! Det er simpelthen så fuldstændig befriende. 

For selvom jeg godt kan lide at lave mad og har meget stærke meninger om, hvordan min mad skal smage og være ernæringsmæssigt sammensat. Så er jeg ikke nødvendigvis så overskudsagtig som mit rygte 😉

Jeg kommer også til at hænge fast i de samme ca 10 retter, som jeg ved, at hovedparten af familien kan lide, og som lever op til mine krav. Og jeg er en spade til at få det planlagt.

Jeg sidder ikke hver søndag og laver madplaner og køber ind til hele ugen. 

Faktisk køber jeg ind næsten hver eneste dag og bruger hver dag tid på at overveje og planlægge, hvad vi skal have. Og tro mig – det kan jeg gå lige så kold i som alle andre.

I det mindste er jeg god til at få det hele brugt, og madspild sker ikke i mit køkken.

Som du måske kan huske, har jeg prøvet både Aarstiderne og Skagens måltidskasser. Og der er meget godt at sige om dem (blandt andet at kvaliteten er høj, og at det er 100% økologisk). Men også noget mindre godt. Fx er der rigtig mange raffinerede kulhydrater (hvide ris, hvid pasta, polenta, gnocci etc) – det er jeg træt af.

Men så stødte jeg på en nyere spiller på markedet: DenGrønneAsparges. Både pris og kvalitet så god ud, så det skulle have et skud – og jeg fik en kasse med aftensmad til fire personer i fire dage. Vi er jo teknisk set fem i familien, men det har fungeret med de andre kasser – og der var også mad nok her. Sådan en kasse koster 649,- – hvilket er mindre end vi normalt bruger på mad.

Med DenGrønneAsparges er der en vegetardag, en fiskedag og to dage med kød. Normalt er den ene køddag kylling, men i denne uge var der to dage med oksekød.

Menuen lød sådan her:

Dag 1   Thai Fiskekager med Stegte ris & Grøntsager
Dag 2   Hakkebøffer med Spicy Pastasalat 
Dag 3   Kartoffel-blomkålssuppe med Krydrede Chorizostykker & Brød
Dag 4   Flankesteak med Ovnkartofler og Broccolisalat

Kvaliteten af råvarerne er meget fin. De “så vidt muligt økologiske, men ikke 100%”. Jeg ville naturligvis foretrække 100%, men jeg er yderst tilfreds med kvaliteten. Jeg synes også, at to gange oksekød på en uge er en for meget både af hensyn til krop og klima, men det smagte skønt.

Fiskekagerne var lækre og spicy. Risene var hvide jasminris, så du kan nok gætte, at jeg havde foretrykket den brune variant, men smagen var der intet i vejen med, og arvingerne klagede ikke 😉

Hakkebøffen var også dejlig. Jeg havde foretrukket en kåltype fremfor salatblade, men kvaliteten var bestemt fin. Pasta er ikke så meget mig, men igen var arvingerne glade.

Kartoffel/blomkålssuppen indeholdt efter opskriften 1 kg kartofler. Jeg erstattede halvdelen med løg og porrer for at få mere smag og mindre kulhydrat. Et skvæt fløde ville have klædt den, men der blev spist op, og alle var glade.

Flankesteaken var superlækker, og broccolisalaten også. Vegetarbarnet fik en vegetarbøf i stedet, og sådan blev alle mætte og tilfredse.

Så alt i alt får man virkelig meget for pengene, og det er dejlig nemt at gå til.

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

  • Simpel sundhed, der virker
  • Hør mere om mine foredrag eller book nu
  • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her