DET DER VIRKER

Sådan grøntsagspimper du din pizza

Hovedretter | 2. februar 2016 | Af

FullSizeRender

Grøntsager. 

Vi kan ikke få for mange, og de fleste får for lidt. Så jeg er stor fan af at snige dem ind alle vegne. I bolognesen, i lasagnen, i pestoen. Der er mange muligheder, når man først lige får færten af det.

I min familie får vi næsten altid pizza om fredagen. 

Fordi det er nemt. Og hyggeligt. Og nu også lidt en tradition.

Men det er ikke en nummer 24 og 31 fra det lokale pizzaria. Det er hjemmelavede. Og ret lowcarb.

Og de er gode. Sygt gode!

Og ret sunde, faktisk.

Du behøver ikke nogen opskrift som sådan, for du kan i princippet bare smide det på, du nu lige synes og har.

Men jeg vil godt lige dele et par staldtips med dig. Og undskylder på forhånd, at billederne er skudt i hast med min Iphone.

Bunden. Det her er en genistreg, for det gør det så nemt at lave pizza selv. Og sundere. Jeg bruger tortillas som bunde, og vi laver hver vores pizza. Tidligere har jeg brugt rug- eller fuldkorntortillas, men seneste skud på stammen er med chiafrø. Jeg er fan!

IMG_2228

Saucen. I steden for den klassiske (og lidt kedelige) tomatsauce bruger jeg pesto. Og nu bliver det snedigt, for jeg laver den med grønkål. Den får den smukkeste grønne farve og smager fortryllende! Jeg smider bare en hel pose grønkål i foodprocessoren og tilsætter olivenolie (i generøse mængder), citronsaft, pinjekerner og salt. SÅ lækkert! Også for børn.

IMG_2230

IMG_2234

Fyldet. Herefter fylder vi hver især det på, vi bedst kan lide. Her er det mozzarella, kylling, rødløg og champignon. Så 10 minutter i ovnen ved 200 grader – og så topper jeg den med et ordentligt læs ruccola. Og badabing!

FullSizeRender

 

Nydningen…..

 

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

  • Simpel sundhed, der virker
  • Hør mere om mine foredrag eller book nu
  • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her