DET DER VIRKER

Chokoladekage – bomben over dem alle!

kagechoko

Til alle jer, der følger med på Facebook: Undskyld! Jeg blærede mig i går med den bombe af en kage, jeg lige havde bagt – uden at dele opskriften. Det var lidt tarveligt.

Nu er kagen ikke mere – men den skal have mulighed for at genopstå mange gange ude hos jer, så her får I den.

Jeg lavede den første gang til en julefrokost for mine triathlon-buddies sidste år – med ret stor succes. Og så havde jeg faktisk helt glemt den igen. Indtil i går, da jeg skulle have gæster til møde.

Hvis nogen synes, det er lidt trivielt, at jeg (næsten) kun laver chokoladekager, beklager jeg meget. Men I har nok opdaget, at chokolade er mit drug of choice, og efter min mening er de bedste kager altså baseret på netop det.

Denne her er virkelig en svulstig sag. Og hvis folk spørger (og det gør de tit), om det så er en sund kage, er svaret – mnjar….. Den indeholder hverken sukker eller gluten, og der er masser af gode sager i. Men lad mig sige det på den måde: Den er ikke for folk, der tæller kalorier.

Det gør jeg heldigvis ikke.  Så vær så artig!

DET DER VIRKER SHOP

Triathletisk chokoladekage

Kage
200 gram mørk chokolade (85%)
200 gram smør eller kokosolie
200 gram Suvida Gylden
100 gram hakkede nødder (valnødder, hasselnødder, mandler)
100 gram kokosmel
6 æg
1 spsk engelsk lakridspulver
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepuvler

Smelt smør/kokosolie og chokolade i en gryde ved svag varme. Pisk æggene til de er godt fluffy, og tilsæt Suvuda Gylden. Hak nødderne fint i foodprocessor og bland dem i massen sammen med kokosmel. Vend chokoladeblandingen i sammen med lakrids, vanille og bagepulver. Hæld i form og bag ved 170 grader i ca 20 min. Den skal være sådan lidt til den bløde side, når du tager den ud. Bagetiden afhænger af kagens tykkelse (dvs formens størrelse). Jeg brugte en almindelig rund springform, så kagen blev ret høj. Du kan selvfølgelig også bruge en lille bradepande eller andet. Men hold øje med den. Den skal hellere have for lidt end for meget.

Topping
100 gram mørk chokolade (fx med appelsin eller mynte)
50 gram smør
2 spsk piskefløde
hakkede hasselnødder

Smelt smør og chokolade ved meget svag varme. Pisk fløden i, til massen er fin og glat. Lad den køle lidt og smør den på kagen. Rist de hakkede hasselnødder på panden og drys dem på.
Voila!

 

IMG_2640

Kommentarer

 1. Efterlad et svar

  Mette
  9. juli 2013

  Er ved at bage den nu. Når det tørrede frugt skal “blandes” i æggene. Skal det så piskes i eller hvordan? Det er jo en ret sammenklumpet masse og kommer nemt til at ødelægge de fluffye æg, tænker jeg, hvis du forstår. Mvh

  • Efterlad et svar

   Lene Rode
   9. juli 2013

   Ja, du pisker det bare i æggemassen. Du har ret i, at det gør den lidt tungere – men den er stadig fluffy.
   Åh, nu bliver jeg helt lækkersulten! Glæd dig til den er færdig 🙂

 2. Efterlad et svar

  Louise Greisen
  4. august 2016

  Hej Lene
  Jeg prøver lige igen 🙂
  Der var denne kage men ikke den opskrift som er under billedet det var noget med tørrede frugt som også andre har kommenteret ?
  Hilsen
  Louise

Skriv en kommentar

Du kan anvende disse HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trænger din arbejdsplads eller forening til sund motivation og inspiration?

 • Simpel sundhed, der virker
 • Hør mere om mine foredrag eller book nu
 • Din emailadresse bliver naturligvis ikke delt med andre

Få et tilbud her